Brainstormsessies

Uw woonwensen worden tijdens een brainstormsessie vertaald naar een prachtig ontwerp.

Ruimtelijke indeling

Wat kan een brainstormsessie ruimtelijke inrichting voor u betekenen?

Tijdens een brainstormsessie wordt eerst een goede inventarisatie gemaakt van uw (woon)wensen en verzamelde ideeën. Met een, door u aan te leveren, maatvaste plattegrond als onderlegger wordt als eerste gekeken naar de ruimtelijke indeling. Aan de hand van de plattegrond worden ideeën gelijk op papier uitgewerkt in een schets op schaal.

Dat kunnen wij alleen realiseren door onze opdrachtgever goed te leren kennen en een brainstormsessie is daar de ideale gelegenheid voor. Grote betrokkenheid en aandachtig luisteren vormt voor ons dan ook de basis voor een goed ontwerp.

Uiteraard kunnen wij aanvullend, o.a. op basis van uw wensen en budget, bespreken welke diensten wij u nader kunnen bieden, denk bijvoorbeeld aan:

 • Digitaliseren en uitwerken interieurplan;
 • Licht- en armaturenvoorstel;
 • Sfeer, kleur-, en materialenplan;
 • 3D visuals;
 • Meubelmaatwerk ontwerp;
 • Begeleiding door onze wooncoach, waaronder uitzoeken producten, bezoeken leveranciers, afspraken maken voor u bij leveranciers, aanvragen offertes, etc.;
 • Stylingplan;
 • Styling op locatie;
 • Sanitair voorstel;
 • Elektraplan;
 • Meubilering- en stoffering-voorstel.

Brainstormsessie aanvragen

De locatie voor de brainstormsessie: Inspiratiecentrum van Woonvilla naar Droomvilla, De Kreek 4 in Hoevelaken. De kosten bedragen € 799,- incl. BTW.

Lichtplan

In bijna elke uitzending vertelt Bertram Terpstra dat een goed lichtplan, als onderdeel van het totale interieurplan essentieel is. Verlichting is ontzettend belangrijk voor de sfeer in huis en heeft een grote invloed op hoe u een bepaalde ruimte ervaart. Middels een lichtplan worden licht, interieur en uw persoonlijke stijl perfect op elkaar afgestemd. Eigenlijk is het maken van een lichtplan net zo belangrijk, zo niet belangrijker, dan de keuze van uw keuken of de kleuren op de muur.

Een goed lichtplan zorgt voor een optimale verdeling van de verlichting in uw woning. Het is daarom belangrijk om vooraf, samen met de interieurarchitect, goed te inventariseren wat de functie van de diverse ruimtes is en welke activiteiten en momenten daar plaatsvinden. N.a.v. deze inventarisatie en in combinatie met de reeds uitgewerkte ruimtelijke indeling kan de interieurarchitect voor u een op uw woning afgestemd lichtplan ontwerpen.

Armaturenvoorstel

Nadat het lichtplan is gemaakt, wordt een armaturenvoorstel uitgewerkt. Welke verlichting gaan we toepassen: inbouw-, of opbouwspots of een combinatie van beide, decoratieve design verlichting, profielsystemen en/of tracksystemen, wandarmaturen? Onze interieurarchitect kan naast het lichtplan ook een armaturenvoorstel maken.

Onze interieurstyliste creëert tijdens deze sessie, samen met u, een moodboard met kleuren en materialen afgestemd op uw woonwensen en uw smaakprofiel.

Kleur- en materiaal advies

Wat kan een brainstormsessie kleur- en materiaaladvies voor u betekenen?

Deze brainstormsessie speelt in op de vraag: ‘Hoe breng ik de goede kleuren en materialen voor mijn huis zo samen, dat het een geheel wordt en het gevoel creëert waarnaar ik op zoek ben’. Het is één van de moeilijkste vragen voor iedereen die gaat bouwen, verbouwen of herinrichten.

Tijdens een kleur- en materiaaladvies wordt er gekeken naar de juiste kleuren, materialen en producten voor uw interieur. Onze interieurstyliste creëert vervolgens tijdens deze sessie, samen met u, een moodboard met kleuren en materialen.

Aan het einde van de brainstormsessie maakt de interieurstyliste of wooncoach een lijst met de leveranciers van de uitgezochte producten en maakt één van de wooncoaches (uiteraard als u dat wenst) afspraken voor een bezoek aan de showroom van de diverse merken en wordt u via een door ons gemaakte afspraak bij hen geïntroduceerd.

Brainstormsessie aanvragen

De locatie voor de brainstormsessie kleur- en materiaaladvies: Inspiratiecentrum Van Woonvilla naar Droomvilla, De Kreek 4, in Hoevelaken. De kosten bedragen € 799,- incl. BTW.

Graag meer weten over hoe een brainstormsessie verloopt?

We hebben over de brainstormsessies ook drie uitzendingen gemaakt van een klant die brainstormsessies heeft gevolgd en waar we het hele traject, inclusief de verbouwing, hebben gevolgd. Kijk daarvoor naar aflevering 3 van seizoen 9, aflevering 7 van seizoen 10 en aflevering 7 van seizoen 12.

TOP