120 JAAR VAN CREATIES

Apothekersassistent Maurice Berger wilde in de 19e eeuw ziekenhuizen steriel maken. Hij creëerde het innovatieve diffusiesysteem met katalyse, de Lampe Berger, die onaangename geuren elimineerde. Het exclusieve Franse ontwerp met gepatenteerde brander werd een groot succes, trok aandacht van beroemdheden en leidde tot samenwerkingen met topdesigners, waardoor een nieuw hoofdstuk begon in het verhaal van Lampe Berger.

VAN FUNCTIONEEL TOT STIJVOL

In het begin van de 20e eeuw bloeide de jugendstil op en ontstond de vereniging van esthetiek en functionaliteit. Dankzij visionairs als Coco Chanel, Picasso en Cocteau evolueerde de Lampe Berger van luchtzuiveraar tot sfeerschepper. Het werd meer dan een functionele glazen flacon en transformeerde in een elegante parfumverspreider met subtiliteit als kenmerk.

EEN TEKEN DES TIJDS

De Lampe Berger evolueerde van een accessoire tot een must-have voor elk huishouden, leidend tot 120 jaar van kunst en techniek die het nuttige met het aangename combineerden. Naast Lampe Berger omvat het assortiment nu geurkaarsen, parfumverspreiders en autoparfum, en al deze producten hebben hun plaats in huisparfumgebruik gevonden.

TOP